torstai 30. syyskuuta 2010

Valotusta


Olen pähkäillyt koko viikon alakerran valaistussuunnitelman parissa. Ideoita nolla! Katossa olevat palkit ja tilan mataluus aiheuttaa minulle mahdotonta päänvaivaa. Miten saada kellarista avarantuntuinen?? Olen käynyt läpi kaikki mahdolliset vaihtoehdot lattiaan upotettavista spoteista, palkkien välissä olevista kiskoista tai lednauhoista aina niihin niin tavallisiin seinävalaisimiin asti. Ja olen ehkä kääntymässä seinävalaisimien kannalle: seinän kautta saadaan valoa valkoiseen kattoon (mistä se heijastuu alaspäin) sekä myös betoniseen lattiaan, jolloin saadaan korkeuden tuntua. Luulen kyllä vielä ennen lopullista ratkaisua kääntyväni minua viisaamman kolleegani puoleen.

Spa-osaston valaistus taas on melko selvää. Pyrin käyttämään siellä pelkästään epäsuoraa valoa eikä yhtään valaisinta tule näkyviin. Olen heittänyt Sampalle idean, että suihkualueelle tuleva lattian puurima toistuisi myös katossa. Arvon vielä tuleeko siihen kuituvalot (voi yöks) vai rimojen yläpuolelle lednauhaa tm.

Valaistuksen lisäksi päänsärkyä aiheuttaa kellariin näkyviin jäävät anturat. Eli tiloja jää kiertämään ulkoseinille n. 40cm leveät, 15cm koreat korotukset, jotka vaikeuttavat kellarin kalustusta. Emme keksi oikein muuta kuin puusepällä teetettävät kiintokalusteet... Sekin voi rahapulan yllättäessä kääntyä ihan Sampan tekemiksi häkkyröiksi:)

3 kommenttia:

 1. Voisikohan ainakin jollain seinällä nostaa sen korokkeen ylemmäs käden ulottuville? Toimisi sitten hyllynä ikkunalaudan tapaan :) En tosin tiedä millaisia kalusteita teillä on sinne tulossa, että onnistuuko.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Teidän taitavasti tehtyä blogia ja haasteellisia ja mielenkiintoisia ratkaisuja on todella kiva seurata! Eipä valitettavasti ole ideaa tuohon ongelmaan, mutta mielelläni taas seuraan miten tilanteenne etenee.

  VastaaPoista
 3. Kivaa kun kommentoitte ja keksitte vielä ideoitakin:) Anturat on tällä hetkellä ainakin jäämässä kalusteiden alle.. mutta ehkä sitä voisi tosiaan harkita nostoa jossain kohti! Vaikka "viinihuoneessa" sivupöydäksi :)

  VastaaPoista