keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tiiliseinää näkyviin!

Viikonloppuna Samppa aloitti työmaalla uuden urakan. Minä halusin ehdottomasti, että "takkahuoneen" seinästä poistetaan kalkkimaali. Olin myöntynyt siihen, että se olisi ainut seinä mistä valkoinen (sinällään kaunis) maali poistetaan. Muilta seiniltä sitä ei kuulemma voi poistaa lämmöneristyksillisistä (?) syistä, mutta tämä seinä tulee olemaan molemmilta puolilta lämmin, joten sain ylipuhuttua tämän putsauksen. Täytyy tosin myöntää, että kaikessa hiljaisuudessa itsekkin pelkäsin lopputulosta: näyttääkö se sitten vaan pizzerian seinältä??? Kunnes näin Metropolian Hämeentien yksikössä vähän sama fiilistä: Mieletön:)Samalla pääsin fiilistelemään auditoriossa olevaa toja-levy verhoilua. Meille tulee samaa pääkerroksen kattoon ja aloin miettimään, josko jättäisi samanlaiset "mustat aukot" valaisimille. Toja-levystäkään en ollut ihan varma ennen kuin näin sen livenä. Onhan se hieno ja samalla ratkaistaan meidän akustiikka ongelmat!

Samppa sai tänään kalkkimaalit poistettua ja seinä on nyt oikeesti tosi hieno. Maali on poistettu ylös asti ja lopuksi vielä kevyesti hiekkapuhallettu.


Siis tosi hieno mun mielestä. Ei mikään pizzeria ja tuon putsatun tiiliseinän upeutta korostaa vielä se, että se tulee olemaan ainut noin käsitelty seinä talossa. Mahtavaa!

4 kommenttia:

 1. Voi miten mielettömän ihana! Arvostan valtavasti sitä, ettette mene aidan matalimmasta kohdasta, vaan lähditte tällaiseen hermoja ja lompakkoa raastavaan suurprojektiin. Olen itsekin koko pienen ikäni haaveillut tuonkaltaisesta kotiprojektista perinteisen pakettitalohankinnan sijaan. Onnea ja menestystä ja lopussa olisi hauskaa kuulla, kohtasiko kustannukset ja budjetti ollenkaan!

  VastaaPoista
 2. Heip, monien muiden tavoin löysin tänne Avaruusasema-blogista. Mahtava on projektinne ja sen seuraaminen tulee olemaan todella mielenkiintoista! Täytyypä tästä vinkkailla omassakin blogissa jossain vaiheessa :)

  Olen itse valmistunut Oulun yliopistosta arkkitehdiksi viime vuoden lopulla, joten senkin vuoksi samaistun blogiinne helposti ;) Vaikkakin se oma taloprojekti on vielä jossain tulevaisuuden haaveissa. Vanha asema tai koulu olisi unelmien täyttymys, mutta täytyy sanoa että eipä muuntajakaan hullummalta vaikuta!

  Tiiliseinä näyttää törkeän hyvältä, jopa (tai etenkin) pelkistetyssä työmaavalossa. Proggis vaatii varmasti paljon aikaa, hermoja ja likviditeettiä, mutta se valmistuu sitten kun on sen aika :) Hirmusti tsemppiä teille!!

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi teitä ja teidän muuntajaa! Lopputulos on varmaan kadehdittavan upea :) ps. Muistin teitä blogissani..

  VastaaPoista